Tempat-tempat menarik dibandaraya Kuching, Sarawak

Tempat Menarik di Kuching

Sabtu, 22 Oktober 2011

The Spring Mall


The Spring Mall adalah Pusat Beli Belah terbesar dibandaraya Kuching. Ianya terletak dibahagian Timur bandaraya. Pada mulanya keengganan untuk membuat sebarang posting mengenai Shopping Complex di Kuching akhirnya berubah kerana majority para pelawat amat berminat terutamanya pelancong dari negara jiran iaiu Brunei Darrulsalam untuk ber-shopping di dalam bangunan megah berhawa dingin ini


Mengambil masa selama 20 minit perjalanan sememangnya mudah untuk menjejakkan kaki kesana. 

Ianya tempat favourite bagi penduduk tempatan berkunjung samada untuk menjamu selera, bersantai ataupun berhibur.

Gedung Beli Belah Parkson Grand adalah outlet terbesar didalam The Spring Mall ini. Seperti yang kita telah maklum, Parkson Grand terkenal dengan jualan produk berkualiti dengan harga diskaun.

Bagi penggemar hiburan, level 3 dan 4 adalah tempat wajip untuk dijejakkan kaki kerana terdapatnya sebuah Pawagam Canggih iaitu MBO - Box Office Cinema dan Pusat Karaoke.

Terdapat pelbagai outlet menjamu selera yang disediakan. Big Apple Donuts, Starbucks, Secret Recipe, Kennie Roggers, Pizza Hut & KFC dan berbagai restoran francais ada disini. Bagi penggemar makanan-makanan menu Sarawak silalah menuju ke Food Bazaar dimana beratus menu lazat dari dalam dan luar negeri dijual dengan harga yang berpatutan.

Juga terdapat Watson dan Ta Kiong Supermarket jika mahu membeli toiletries.


kemudahan lain;
ATM dari pelbagai Bank.
Surau
Free Wifi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...