Tempat-tempat menarik dibandaraya Kuching, Sarawak

Tempat Menarik di Kuching

Sabtu, 15 Oktober 2011

Kopi O Corner

Sudah menjadi kebiasaan dan menjadi satu kemestian bagi pelawat-pelawat dari semenanjung menjamu selera di Kopi O Corner sama ada untuk bersarapan ataupun makan tengahari.
 

Restoran yang buka seawal jam 7pagi ini terletak di jalan Satok dan berhampiran dengan Balai Polis menyajikan pelbagai juadah tempatan terutamanya makan eksotik Sarawak seperti Laksa Sarawak, Mee Kolok, Mee Sapi, Mee Jawa dan macam- macam lagi.
 Beberapa menu popular untuk sarapan pagi. Antaranya adalah Mee Kolok. Mee Kolok merupakan mee yang popular di bandaraya Kuching. Selain dihidangkan secara kering namun menu mee kolok telahpun dipelbagaikan.
Antaranya adalah Mee Kolok Goreng dan Mee Sapi serta Mee Kolok Sup.

Terdapat juga satu menu lama yang telah diinovatifkan iaitu Roti Canai Golong. Digoreng bersama isi ayam atau daging yang disaluti sos lada hitam dan chili bermayonis.


Selain itu menu eksotik lain seperti Laksa Sarawak, Mee Jawa, Nasi Lemak, Satay Sarawak juga ada.
Antara menu sampingan yang lazat adalah Rojak Tambi. Rojak Tambi adalah campuran cucur sayuran serta pelbagai jenis sayuran lain seperti taugeh, mentimun dan sengkuang saerta isi ayam yang dimakan bersama kuah ubi keledek.

Menu tengahari pula adalah yang terbaik. Deretan lauk pauk kampung disajikan beserta ulam-ulaman dihidangkan menanti pelanggan untuk dinikmati.


Lauk pauk kampung seperti umai dan ayam pansuh serta sayur midin menarik perhatian sesiapa sahaja yang datang.

 
Selain daripada Nasi Campur, terdapat beberapa menu makanan tengahari  yang diperkenalkan. Antaranya Nasi Ikan Talapia dan Nasi Ayam Penyet versi Kopi O Corner.


Semestinya kelazatan serta 'Power' sambal penyet menjanjikan kepuasan dihati penggemar makanan pedas.

Sila-silalah berkunjung ke Restoran Kopi O Corner.
Keadaan persekitaran yang bersih menjanjikan kepuasan pengunjung yang datang menjamu selera.

Saya jamin menu-menu yang disediakan InsyaAllah menepati selera 1 Malaysia.

Terima Kasih kerana membaca..Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...