Bagi mereka yang gemar untuk membuat ataupun baru menceburi perniagaan Kek Lapis Sarawak, Oven Kek Lapis Sarawak yang diimport dari Indonesia ini sememangnya wajip dimiliki. Ianya mudah digunakan dan bagus dari segi penjimatan kos. Sistem pembakaran dalaman yang sempurna menjadikan tekstur Kek tampak cantik, rata dan tahan lebih lama.
Selain daripada membakar Kek Lapis, Oven ini juga amat sesuai untuk membakar Biskut Raya, Roti, Pizza dan macam-macam lagi.
OKLSM |
Terdapat 2 saiz.
OKLSM
Panjang - 24",
Lebar - 17", Tinggi - 22"
Boleh muat 2 loyang 9" x 9" di setiap tingkat
Boleh muat 2 loyang 9" x 9" di setiap tingkat
RM750 (harga termasuk kos penghantaran seluruh Malaysia)
OKLSL |
OKLSLPanjang - 28",
Lebar - 22", Tinggi - 28"
Boleh muat 4 loyang 8"x8" di setiap tingkat
Boleh muat 4 loyang 8"x8" di setiap tingkat
RM850 (harga termasuk kos penghantaran seluruh Malaysia)
Cara-cara menggunakan Oven Kek Lapis Sarawak.
1. Sambungkan kepala tong gas menggunakan paip getah yang sah. (SIRIM). Kepala tong gas ini boleh didapati di kedai menjual alatan dapur.
kepala tong gas (approved SIRIM) |
2. Pusingkan Tombol kepala gas sedikit untuk menghidupkan api.
3.Hidupkan api menggunakan pemetik api. Terdapat berjenis pemetik api yang sesuai. Gunakan pemetik api yang berjenis panjang jika perlu.
Pemetik Api |
4. Adjustkan kebesaran api mengikut kesesuaian resepi.
Nota kaki: untuk pertama kali menghidupkan api, oven ini akan mengeluarkan asap sedikit. Jangan risau kerana ini adalah normal.
Untuk tempahan, sila hubungi saya Mohd Zambri ditalian 0168620967 atau isi butiran anda dibawah untuk saya hubungi nanti.